O meni in nakitu

Sem ženska, ki ima rada tišino, rože in svetleče stvari. V mojem življenju ne mine dan, da se nebi »nališpala« in »ovesila« z nakitom.

Ko sem se ob pomembni življenjski prelomnici odločala, kaj želim početi in s čim želim pustiti svoj pečat, sem takoj ugotovila, da se moram postaviti na lastne noge in početi tisto, kar me veseli. Razmislila sem, kaj imam v življenju rada in nad čim se navdihujem. In odgovor je bil na dlani. Moje poslanstvo je ustvarjanje in zato jaz ustvarjam nakit.

Vedno, ko sva se z možem odpravljala na kakšno pomembnejšo prireditev (poroka, obletnica) in sem želela »sijati«, sem ugotovila, da mi brez prave izbire nakita nekaj manjka. Ko sem skočila v svoja nova oblačila, sem točno vedela kako bi se dalo mojo podobo z ustreznim nakitom čudovito zaokrožiti. Ker običajno v trgovinah nisem našla tistega, kar sem iskala, sem se nekega dne odločila, da si bom sama izdelala ogrlica. Preden je ta ogrlica dejansko nastala, sem porabila veliko časa z iskanjem primernega materiala, ki ga prav tako ni bilo v trgovinah in sem ga morala naročiti po spletu in dolge tedne čakati, da sem vse tudi prejela. Potem pa je nekega večera, ko so vsi moji dragi zaspali in sem sedela za mizo polno osnov, perlic, žebljičkov, umetnih rož in še česa, nastala moja prva ogrlica. Če se zdaj spomnim kakšna je bila, me je prav sram, ampak jaz sem jo na poroki nosila z največjim ponosom.

Preden so nastale druge ogrlice sem obiskala kar nekaj različnih tečajev za izdelavo nakita in potem je počasi steklo. Ogrlice so dobile pravo podobo, izdelovala sem tudi uhane in moje sanje so se začele uresničevati.

Zakaj Flora nakit? Ker ljubim nakit in ker ljubim naravo. Vsak kos nakita, ki ga ustvarim, ima detajl povezan z naravo in cvetjem. Na vsakem je torej vsaj majcena rožica, listek ali vejica in vsak kos je enkraten in neponovljiv – unikat.

Za izdelavo nakita uporabljam različne materiale in elemente, ki jih povežem v celoto. Pri ustvarjanju uporabljam steklene, kovinske in keramične elemente, kakovostne perlice, kristale, poldrage kamne, polimerno maso in tekstil.

Ko izdelujem nakit sem vedno popolnoma sproščena in osredotočena na tisto kar nastaja. Vedno mi je v veliko veselje iz delcev ustvariti celoto. Kos, ki da ženski občutek popolnosti, unikatnosti, samozavesti in neponovljivosti. Ženska, ki nosi moj nakit je samozavestna in drugačna. Ne ozira se na mnenja drugih, ker sama točno ve kaj hoče in se ne pusti zmesti.

Na tej spletni strani lahko najdete moja zadnja dela in nekaj kosov, ki so še na voljo. Stran poskušam čim hitreje obnavljati in vas obveščati o novostih iz moje delavnice.

Bodite dobro,

Mateja Hašaj Awadalla

Portret_Floranakit_053